*Rebarborovy kolac ala Gordon Ramsay - rhubarb crumble*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g rebarbory * 3 jablka * 1 lyzica tekuteho medu * 2 cm cerstveho nastruhaneho zazvoru * 1 lyzicka mletej skorice * 2 lyzice cerveneho sirupu * 50 g lieskovych orieskov * 150 g masla * 2,5 dl hladkej muky * 2 lyzice (hnedeho) cukru * kusok masla na podusenie jablk a rebabory

POSTUP PŘÍPRAVY

Povodne som chcela robit uplne iny rebarborovy kolac, ale kedze som zabudla na tvaroh, nekonal sa (pozdravujem Matku :))..Na tento kolac som mala vsetko okrem zazvoru, tak som ho tak skusobne upiekla. Chuti vynikajuco, vrelo odporucam vyskusat!

1. jablka osupeme a nakrajame..
2. rebarboru tiez osupeme a nakrajame..ja som mala 4 taketo stonky, ani som teda nevazila, ci je to tych 750 g, pouzila som ju vsetku..
3. jablka s rebarborou chvilku restujeme na kusku masla..
4. pridame lyzicu medu, 2 lyzice sirupu, mletu skoricu a nastruhany zazvor (ten som ja nemala)..chvilku miesame a nasledne odstavime..rebarbora by mala byt makka a nemala by sa rozpadnut na kasu, tak ako sa to stalo mne :)..trva to naozaj len chvilku kym rebarbora zmakne..
5. lieskovce nasekame na asi taketo kusky, mozeme pouzit kuchynsky robot..
6. a ideme si urobit zaklad na "crumble": z muky, cukru, masla a nasekanych lieskovcov vypracujeme cesto..ja som pridala lieskovce len do polovicky cesta, aby si mohol dat aj moj alergik :)
7. rebarborovo-jablkovu zmes vylejeme do zapekacej misy, vymazavat nie je treba..
8. z hotoveho cesta (tu este bez orieskov) si odtrhavame kusky a poukladame ich na ovocie..
9. asi takto :)
10. pecieme vo vopred vyhriatej rure na 200 stupnoch 25-30 minut, kym sa korka nesfarbi do "ruzova"..podavame s troskou bieleho jogurtu alebo zmrzliny..alebo podla chuti :)..*dobru chut*