Kapustová s údeným tempehom BIO
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/4 hlávky bielej kapusty, hrnček kvasenej kapusty, 1l vývaru, 4 lyžice olivového oleja, 1 najemno nakrájaná cibula, 1 údený tempeh, kaleráb alebo 2 zemiaky, 1/2 sójovej smotany (100-150 ml), lyžica kmínu, sladej papriky, 2-3 bobkové listy, 4-5 lyžíc pšeničnej celozrnnej biomúky, morská soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Na rozohriatom oleji vo veľkom hrnci orestujeme cibulu, údený tempeh pokrájaný na väčšie kúsky a korenie. Sladkú papriku restujeme iba krátko, aby nezhorkla. Prispypeme múku a kráko opražíme. Nakoniec pridáme kapustu, zalejeme a pridáme vývar alebo horúcu vodu. Varíme cca 15-20 minút alebo dovtedy, kým kapusta nezmekne. Do varenia sa môže pridať kaleráb alebo zemiaky.Po uvarení, keď trochu polievka vychladne, a zjemnenie pridáme sójovú smotanu. Na záver ochutíme umeoctom.