Šošovičková polievka trochu inak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100-150 g šošovice, 200-250 g červenej šošovice, cibulka, mrkva, kurkuma, šafrán, riasy dulse, shoyu, zeleninový bio bujón alebo zeleninový vývar

POSTUP PŘÍPRAVY

Šošovicu necháme namočenú cez noc. Na soyu alebo na olivovom oleji opražíme cibulku, pridáme prepláchnutú šošovicu, zalejeme vodou s bujónom alebo vývarom a varíme. Po cca 15 min. pridáme nakrájanú mrkvu a varíme až kým nie je makká šošovica aj mrkva. Na záver dochutíme štipkou šafránu a kurkumou. Rozvarená červená šošovica dodáva polievke hustotu, takže ju netreba zahusťvať.
Môže sa podávať s misom.
(miso ani dulse riasy sa nemusia použiť :-) ) namiesto dulse rias a misa sa môže pridať soľ, gomassio alebo iné korenie-dochucovadlo.