kuracie prsia s cuketou, paradajkou, mozzarellou a prosciuttom - stredomorský vetrík :-)))

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
toto je úžasné ľahké, a pritom strašne chutné jedlo - vyskúšajte :-)))
budeme potrebovať: cca 1 kg kuracích pŕs, na to množstvo asi tri stredne veľké paradajky, jednu cuketku, čerstvú bazalku, cca dve veľké 100g mozzarelly, šunku na spôsob prosciutta - podľa počtu kuracích rezňov, olivový olej, korenie na mäso, MČK, soľ, alobal
POSTUP PŘÍPRAVY
veľmi jednoduchý :-)
 |
narežeme si na tenké plátky cuketu, paradajku, mozzarellu na trochu hrubšie plátky - my mozzarellu milujeme, takže sme jej dali viac... |
 |
mäsko si deň predtým napácujeme korením, aké máme radi - ale nemusíme :-), urobíme do každého kúska niekoľko hlbokých priečnych zárezov, do ktorých v deň prípravy naukladáme plátky mozzarelly |
 |
z alobalu si urobíme loďku, na jej dno nalejeme trošičku olivového oleja, poukladáme niekoľko plátkov paradajky a cukety, trochu posolíme a posypeme čerstvo namletým čiernym korením, na vrch potrháme zopár lístkov bazalky |
 |
na zeleninu položíme mäso a z bokov priložíme po dva plátky šunky |
 |
zabalíme a pečieme cca 50 min zatvorené, potom trochu otvoríme a necháme ešte 15 min zapiecť |
 |
...a potom už len podávame v peknom prostredí s prílohou, akú máme radi - my len so zeleninkovým šalátom |
 |
DOBRÚ CHUŤ ! :-))) |