Nepečená ovocná lahôdka!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
-1 veľký balíček detských piškót - ovocný kompót podľa výberu - 4 kyslé pochúťkové smotany - 1 vanilínový cukor - 7 lyžíc práškového cukru - 3 lyžice kakaa- poprípade želatínu na zaliatie (aspoň na 500 ml tekutiny)-
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe! Tortička je neskutočne rýchla, jednoduchá a veľmi chutná! Na leto veľmi vhodná, keďže ovocia je dosť a môžete si vybrať to, ktoré máte najradšej. Kto má rád zákusky, z ktorých nie je ťažko, smelo do toho :)
 |
1. Tortovú formu vyložíme alobalom :) |
 |
2. Pokladieme piškóty... |
 |
3. Pripravíme smotanové plnky. Svetlú: 2 pochúťkové smotany rozmiešame s 3 lyžicami práškového cukru a 1/2 balíčka vanilínového cukru. Tmavú: 2 pochúťkové smotany rozmiešame so 4 lyžicami práškového cukru, 3 lyžicami kakaa a 1/2 balíčka vanilínového cukru. |
 |
4. Tu je ukážka jahodového kompótu, ktorý som použila. Ako je vidno, použila som jednu 850ml a jednu 425 ml konzervu. |
 |
5. Na piškóty rovnomerne naukladáme polovicu jahôd alebo iného ovocia... |
 |
6. Na jahody navrstvíme SVETLÚ smotanovú plnku... |
 |
7. Opäť pokladieme piškótky... |
 |
8. Na piškóty druhú polovicu jahôd... |
 |
9. A nalejeme TMAVÚ smotanovú plnku... |
 |
10. V tejto fáze môžete kľudne aj skončiť, ak nechcete zalievať želatínou, stačí podľa ľubovôle dozdobiť :) |
 |
11. Ja som využila kompótovú šťavu a uvarila si červené želé, po vychladnutí naliala na tortu a dozdobila (teda som sa aspoň pokúsila) šľahačkou v prášku a nejakými cukrovými ozdobami :) Je to na vašej fantázii :) |
 |
Na reze asi po dvoch dňoch :D Nech vám chutí tak ako nám! |
 |
Dôležité je ju nechať dostatočne ztuhnúť. Ja som nechala aspoň ten jeden deň, ale možno stačí aj menej. Ale minimálne cez noc určite :) |
 |
Toto želé som použila, nahradila som tekutinu šťavou z kompótu a pripravila podľa návodu :) |