Výborný broskyňový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia * 2 hrnčeky práškového cukru * 1 vanilkový cukor * ½ hrnčeka mlieka * ½ hrnčeka oleja * 2 hrnčeky polohrubej múky * ½ prášku do pečiva * veľký broskyňový kompót
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto na tento koláč je úplne fantastické, odporúčam pri každom ovocnom koláči! :-)
 |
1. Do misy rozklepnite 4 vajcia, pridajte práškový cukor, |
 |
2. vanilkový cukor, |
 |
3. olej .... |
 |
4. a elektrickým šľahačkom vyšľahajte na penu. |
 |
5. Potom pridajte múku, |
 |
6. mlieko.... |
 |
7. prášok do pečiva a dobre vymiešajte. Bodka. |
 |
8. Veľkú konzervu broskýň rozdeľte na dve časti, jednu časť pokrájajte na drobné kocky, ktoré nahádžte do cesta a druhú polovicu nakrájajte na mesiačiky, ktorými ozdobíte vrch koláča. |
 |
9. Opakovanie je matkou múdrosti :-) 1/2 broskýň do cesta, |
 |
10. a polovicu broskýň na cesto. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 3/4 hodinku. Samozrejme, plech vymažte maslom a posypte hrubou múkou. |
 |
10. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom, |
 |
11. Výborne chutí aj bez šľahačky, |
 |
12. ... aj so šľahajdou.... |