Restovaná bravčová pečeň

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčová pečeň(ja som mala asi 40 dkg),2 stredne veľké cibule,olej,mletá červená paprika,majoránka,hladká múka(môže byť aj polohrubá)
POSTUP PŘÍPRAVY
Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla.Nám pečeň chutí tak som sem hodila postup ako ju robím ja.
Postup prípravy v obrázkovom postupe.
 |
Kus bravčovej pečene |
 |
nakrájame na pásiky |
 |
na oleji si opražíme cibuľu nakrájanú na kocky |
 |
keď je cibuľka pekne popražená,pridáme nakrájanú pečeň, okoreníme a premiešame.Nesolíme ,až na samom konci . |
 |
pridáme mletú papriku-ja dávam tak od oka,ale kto chce ani nemusí,ale mne to viac tak chutí |
 |
premiešame adusíme chvíľku pod pokrievkou.Pečeň sa robí naozaj rýchlo lebo čím viac sa varí tým je potom tvrdšia |
 |
keď je podusená(asi cca 10 min.),pridáme do pečene za hrsť múky a ešte som trocha doložila,podľa toho koľko chcete šťavy a my ľúbime viac a trocha múku popražíme-ale ozaj len chvíľu |
 |
z múky a z pečene vznikne hustá masa,ktorú potom riedim prevarenou vodou.Môžte kľudne od oka podľa hustoty omáčky.ja som dnes dala asi 6 dcl |
 |
Tu je už omáčka rozriedená a nech pekne prevrie |
 |
nakoniec ešte pridáme majoránku a nezabudneme osoliť |
 |
no a tu už môj mužíček konzumuje a že vraj chutí.A ešte-ja ju robím s ryžou lebo nám tak chutí ale príloha je už na Vás.Dobrú chuť. |