polievka z jedlých gaštanov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg jedlých gaštanov (ja som mala z konzervy predvarené), 100g cibule, 100g oravskej slaniny, 15g údeného salámu, 1/2 l zeleninového vývaru - príp. viac - podľa potreby, 200 ml šľahačkovej smotany, bobkový list, klinček (y), 1/2 škoricovej tyčinky (ja som dala len mletú).

POSTUP PŘÍPRAVY

Gaštany 15 min variť, aby sa dali oľúpať. Nie všetky naraz vybrať, ale pojednom, lebo po vychladnutí za zle šúpu. To je najhoršia časť, ale sa vyplatí.

Cibuľu na oleji opiecť, pred dopečením pridať slaninu, salám a j to opiecť. Pridať gaštany, zeleninový vývar, škoricovú tyčinku, bobkový list a variť 30 minút. Potom prepasírovať, či rozmixovať na krémovitú konzistenciu (predtým ale VYBRAŤ ŠKORICU A BOB.LIST!!!!).

Následne pridať šľahačkovú smotanu, pár minút nechať povariť a podávať!!!!!!!

jedna z mojich najobľuubenejších...CHUŤ JE AKO BÁSEŇ, ODPORÚČAM VEĽMI!