
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cestoviny lasagne * 250g mascarpone + 250g krémového tvarohu vo vaničke (alebo vynechajte mascarpone a dajte 500 g tvarohu) * 2 žĺtky * 8 polievkových lyžíc práškového cukru * 1 vanilkový cukor * trošku sušenej citrónovej kôry * 2 polievkové lyžice pomletého maku * 1 Zlatý klas * 100ml mlieka * mandľové plátky na ozdobu * maslo na vymazanie zapekacej misy
POSTUP PŘÍPRAVY
Trošku netradičné sladučké lasagne. Plnku môžete vylepšiť aj čerstvým alebo zaváraným ovocím podľa vlastného výberu...
Postup:
1. Lasagne klasicky uvaríme vo vode.
2. Mascarpone + tvaroh rozmiešame mixérom, postupne pridávame práškový a vanilkový cukor, žĺtky a sušenú citrónovú kôru a vyšľaháme.
3. Do krému striedavo prilievame mlieko, v ktorom sme dôkladne rozmiešali Zlatý klas.
4. Napokon primiešame pomletý mak.
5. Do maslom vymazanej zapekacej misy hranatého tvaru (25x15cm) dáme naspodok vrstvu lasagne, na to rozotrieme krém, postup opakujeme ešte 2krát, zakončíme krémom.
6. Dáme piecť na 180 C na 45 min. Asi v polovici pečenia posypeme mandľovými lupienkami. Po upečení ich necháme trošku vychladnúť.
8. Výborne chutia s jahôdkovým topinkom alebo ovocným pyré.