Mufinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky polohrubej múky, 1/2 šálky oleja, 3/4 šálky vlažného mlieka, 2 vajíčka, 1 šálka kryštálového cukru, 1PL alebo 1 sáčok vanilkového cukru, 1 prášok do pečiava, hrsť - hrozienok, 2 PL nemletého maku, 2 PL sekaných orechov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si v miske vymiešajte žĺtka s cukrom - mixérom. Potom pridáme mliečko, olej, vanilku ale už miešame len vareškou a jemne. Pomaly po častiach primiešame polohrubú múku a nakoniec tuhý sneh z bielok. /POZOR!!! keď vymiešate žĺtka s cukrom mixérom, nepúšťajte už mixér do ostatných surovín, ale len zľahka jedným smerom vmiešavajte sypké veci do tekutých. Koláčiky alebo koláč, lebo tento receptík sa dá použiť aj na koláč na celý plech, tak budete mať krásne nadýchané a ostanú také aj po vybratí z rúry!!! / Potom ľahučko primiešajte hrozienka, mak a orechy a nakoniec prášok do pečiva. Nalejte do pripravených papierových košíčkov tak približne do 2/3 výšky a upečte asi na 160-170st. a čas uvidíte sama, keď dostanú mafinky jedlú farbu treba vyberať. Keď robím z tohoto receptíku klasický koláčik na celý plech tak navrch roztopím všetky zvyšky čokolád čo nájdem doma roztopím a zmiešam s 3-4 PL jahodového džemu a potriem vrch. Podávam so šľahačkovým klobúčikom....stačí na 60 mafín / ako mám ja/ ale to záleží aj od veľkosti košíčkov, ja som mala doma práve takéto menšie.... Keď sa dopečú a vychladnú posypem práškovým cukrom, alebo zalejem čokoládou a ozdobím...podľa príležitosti....