Kapustová polievka s mäsovými guľkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Menší sáčok kyslej kapusty (neviem hmotnosť, ale asi tak za 2 hrste ;o) sušené hríby, 250g mletého mäsa, 1 vajíčko, 1 hrsť malých krúpov č.3 (neuvarené!), strúhanka, majoránka, ml. č. korenie, vegeta, soľ, cibuľa, olej, múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca si dáme variť sušené hríby + nakrájanú kyslú kapustu, vegetu, soľ.
V miske si urobíme hmotu na guľky: mleté mäso, 1 vajíčko, majoránku, soľ, 1 hrsť krúpov (neuvarených!!!) Zamiesime najlepšie rukou - ak je hmota moc riedka pridáme strúhanku. Rukami tvoríme malé guľky a hneď vkladáme ku kapustičke a hríbikom.
Urobíme si slabú zásmažku z cibuľky, oleja, múky a červenej mletej papriky. Hneď pridáme do polievky.
Necháme variť asi 30 - 40 minút. Treba skúsiť guličku či sú už krúpky uvarené. Polievku vypneme a pridáme ešte trošku majoránky.
Túto polievku mi poradila kamarátka keď sme spolu ležali v nemocnici. Skúsila som ju uvariť a odvtedy dcérka pýta tú s guličkami :o))
Ak budete mať chuť skúste ;o)
Dobrú chuť.