Kuracie stehná so šampiňónovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehná * korenie na kurča * soľ * maslo * petržlenová vňať * PLNKA: 2-3 staršie rohlíky alebo žemle * 2 dcl mlieka * veľká cibuľa * 3-4 strúčiky cesnaku * 2 vajcia * konzerva šampiňónov * mletá červená paprika * petržlenová vňať * bylinková soľ * mleté čierne korenie¨

POSTUP PŘÍPRAVY

Kúúúúk nižšie:

1. Kuracie stehná umyte, osoľte, okoreňte korením na kurča, dajte na vymastený plech, posypte petržlenovou vňaťou, pridajte kúsok masla, zakryte alobalom a dajte piecť na 3/4 hodinky.
2. Za ten čas urobíme plnku: do väčšej misy nakrájajte dva-tri staršie rohlíky alebo žemle, pridajte
3. mlieko, rohlíky ponamáčajte do mlieka, ďalej pridajte nakrájanú cibuľu,
4. pretlačený cesnak,
5. šampiňóny,
6. .... vajíčka....
7. .. mletú červenú papriku....
8. ... soľ alebo bylinkovú soľ,
9. petržlenovú vňať...
10. a mleté čierne korenie.
11. Po 3/4 hodine pečenia kurča vyberte z rúry, popichajte vidličkou, navrstvite pripravenú plnku, opäť prikryte alobalom a pečte ďalšiu 3/4 hodinku. Pred dopečením stiahnite alobal, a nechajte zapiecť dochrumkava vrch plnky. Podávajte so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa Vašej chuti. Zbohom.
12. Kurča chutilo naozaj dobre. Aj Vám brú chuť.