Kuracie stehná so šampiňónovou plnkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie stehná * korenie na kurča * soľ * maslo * petržlenová vňať * PLNKA: 2-3 staršie rohlíky alebo žemle * 2 dcl mlieka * veľká cibuľa * 3-4 strúčiky cesnaku * 2 vajcia * konzerva šampiňónov * mletá červená paprika * petržlenová vňať * bylinková soľ * mleté čierne korenie¨
POSTUP PŘÍPRAVY
Kúúúúk nižšie:
 |
1. Kuracie stehná umyte, osoľte, okoreňte korením na kurča, dajte na vymastený plech, posypte petržlenovou vňaťou, pridajte kúsok masla, zakryte alobalom a dajte piecť na 3/4 hodinky. |
 |
2. Za ten čas urobíme plnku: do väčšej misy nakrájajte dva-tri staršie rohlíky alebo žemle, pridajte |
 |
3. mlieko, rohlíky ponamáčajte do mlieka, ďalej pridajte nakrájanú cibuľu, |
 |
4. pretlačený cesnak, |
 |
5. šampiňóny, |
 |
6. .... vajíčka.... |
 |
7. .. mletú červenú papriku.... |
 |
8. ... soľ alebo bylinkovú soľ, |
 |
9. petržlenovú vňať... |
 |
10. a mleté čierne korenie. |
 |
11. Po 3/4 hodine pečenia kurča vyberte z rúry, popichajte vidličkou, navrstvite pripravenú plnku, opäť prikryte alobalom a pečte ďalšiu 3/4 hodinku. Pred dopečením stiahnite alobal, a nechajte zapiecť dochrumkava vrch plnky. Podávajte so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa Vašej chuti. Zbohom. |
 |
12. Kurča chutilo naozaj dobre. Aj Vám brú chuť. |