*Baklazanove lodicky so sampinonmi a tofu*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vacsi baklazan * kusok tofu * 3 velke sampinony * 1 maly por * strucik cesnaku * polovicka zeleninoveho bujonu * kusok tvrdeho syra * koreniny a bylinky podla chuti * olivovy olej

POSTUP PŘÍPRAVY

V poslednej dobe sa tu vyskytlo tolko skvelych receptov s tofu, ze ja tuto vybornu potravinu davam uz skoro do kazdeho jedla :) Aj vdaka vasim inspiraciam vznikla tato pochutka :)..Postup v obrazkoch:

1. ruru si vyhrejeme na 200 stupnov...baklazan rozdelime po dlzke na dve rovnake polovice.. vydlabeme vnutro, ktore si odlozime, budeme ho neskor potrebovat..zapekaciu misu vymazeme olivovym olejom a baklazanove lodicky tiez vymazeme olejom..jemne posolime..supneme do rury a predpekame priblizne 20 minut..
2. kym sa baklazan predpeka, ideme na plnku: tofu pokrajame na male kocky a chvilku opekame spolu s koreninami podla chuti..ja som pouzila sojovu omacku, kari, kajenske korenie..
3. pridame nakrajany porik a premiesavame...
4. ochvilocku pridame sampinony..
5. a nakoniec pridame na male kusky nakrajane vnutro baklazanu, ktore sme si na zaciatku odlozili...opat dobre premiesame..
6. okorenime, obylinkujeme, opetrzlenujeme a dalej dusime pod podkrievkou par minut
7. podla chuti pridame bujon, ja som dala len mensiu polovicku jednej kocky a cesnak..mozete podliat troskou vody, ak je treba..opat chvilku dusime a ked sa nam to uz zda celkom fajn, odstavime...
8. zmesou naplnime predpecene lodicky baklazanu...
9. podla chuti posypeme struhanym syrom, ak chceme, pridame stipku oregana a dame zapekat na dalsich 10 minut...
10. a hotovo..myslim, ze stacilo :) *dobruu chut*