trochu iné rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ryža natural gulatozrnna / mrazena zelenina podla chuti / zeleninove tofu alebo sojova majoneza - z tofu / sol / kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu si na pár hodín namočíme. Uvaríme ju v pomere 1:2 (ryza:voda), zakryjeme a varíme. Kto používa, môžu sa pridať morské riasy alebo štipka soli.
Na olivovom oleji si opražíme zeleninu - podľa chuti.
Zeleninové tofu najemno nastrúhame. Všetko spolu zmiešame. Pri podávaní posypeme kokosom.
Ak ste to neskúšali, tak radšej ochutnajte len za lyžičku :-) pre istotu :-)

Obmena je, že sa dá použiť sójová majonéza - ale na vychladnutú ryžu prípadne aj cestoviny. Výborné ako jarný/letný šalát so zaujímavou chuťou. :-)

zeleninka
nastrúhané tofu
dobrú chuť :-)