*Vegoplacky*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450g mrazenej brokolice * 4 mrkvy * strucik cesnaku * pol pohara uvareneho ciceru (nemusi byt) * 3 lyzice solamylu * 1 vajce (nemusi byt) * koreniny a bylinky podla chuti, ja som pouzila: oregano, kajenske korenie, vnat koriandra, sol, vegetu, stipku muskatoveho orieska

POSTUP PŘÍPRAVY

Ide o moj vlastny experiment, takze chybicky sa urcite vyskytli :) Chcela som pripravit nieco ako cisto zeleninove placky, bez vajicka. Vysledok bol velmi chutny, aj ked placky to zrovna konzistenciou neboli, kedze som nepridala vajicko. Fantazii sa nastastie medze nekladu, preto skusajte a kombinujte, ako vyhovuje vam a vasim chutiam :)

1. brokolicu uvarime do makka
2. mrkvicku tiez uvarime do makka
3. uvarenu brokolicu aj mrkvu nechame odkvapkat a chvilku chladnut...potom obe zeleninky rozmixujeme na kasu..ja som mala este aj pol pohara ciceru, tak som ho tam supla tiez...pri mixovani som pridala trosilinku vody, aby kasa bola vlacnejsia..
4. v mise obe zeleninove kase premiesame a pridame cesnak, koreniny a bylinky podla chuti
5. teraz prisiel rad na solamyl, ktory nam zeleninovu kasu zahusti..mne stacili 3 lyzice, dobre premiesame..namiesto solamylu mozete pouzit struhanku, je to tip od Andrejky v komentaroch nizsie :)
6. mokrymi rukami formujeme placky, ktore ukladame na plech potrety vodou (alebo este jednoduchsie, pouzite papier na pecenie :))...pecieme v rure pri 200 stupnoch asi 25 minut, treba asi radsej odsledovat..."placky" sa v rure "vyfarbili" do zlatiska, vytvorila sa na nich jemna korka, ale vnutro zostalo viac kasovite ako tuhe..pri konzumacii to vsak vobec nevadi, placky boli vyborne! *dobru chut*