Kuracie prsia po grécky-opekané so smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g kuracích pŕs*2 PLoleja*1PL masla*soľ*mčk*drvená rasca*150 ml kyslej smotany*2 strúčiky cesnaku*1 PL oregana*2 sredne veľké cibule*1 mokka lyžička ml.červanej papriky alebo kari

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Kuracie prsia pokrájame na vačšie kúsky....asi ako orech...
...vložíme na horúci olej a prudko opekáme...
...keď je maso zatiahnuté,posypeme soľou,mčk,rascou....
...a za občastného miešania na miernom ohni dusíme 10 minút.Podľa potreby podlejeme vodou,ale iba tak aby sa maso nepripálilo.Nesmie vzniknúť šťava....
Pridáme smotanu a znova opekáme 5 minút tak,že sa smotane vpečie do masa....
...asi takto...
..maso poprášime kari,alebo paprikou a oreganom...
...pridáme na pmesiačiky nakájanú cibuľu,pretlačaný cesnak,podlejeme troškou vody koli získaniu malého množstva výpeku,necháme prejsť varom,len aby zmakla cibuľa.Nakoniec zjemníme maslom.
Podávame s opečenými zemiakmi,ryžou,alebo le so zeleninkou.