Kuracie prsia po grécky-opekané so smotanou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g kuracích pŕs*2 PLoleja*1PL masla*soľ*mčk*drvená rasca*150 ml kyslej smotany*2 strúčiky cesnaku*1 PL oregana*2 sredne veľké cibule*1 mokka lyžička ml.červanej papriky alebo kari
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
Kuracie prsia pokrájame na vačšie kúsky....asi ako orech... |
 |
...vložíme na horúci olej a prudko opekáme... |
 |
...keď je maso zatiahnuté,posypeme soľou,mčk,rascou.... |
 |
...a za občastného miešania na miernom ohni dusíme 10 minút.Podľa potreby podlejeme vodou,ale iba tak aby sa maso nepripálilo.Nesmie vzniknúť šťava.... |
 |
Pridáme smotanu a znova opekáme 5 minút tak,že sa smotane vpečie do masa.... |
 |
...asi takto... |
 |
..maso poprášime kari,alebo paprikou a oreganom... |
 |
...pridáme na pmesiačiky nakájanú cibuľu,pretlačaný cesnak,podlejeme troškou vody koli získaniu malého množstva výpeku,necháme prejsť varom,len aby zmakla cibuľa.Nakoniec zjemníme maslom. |
 |
Podávame s opečenými zemiakmi,ryžou,alebo le so zeleninkou. |