Grilované kuracie krídla s rozmarínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na marinádu budeme potrebovať: pivo , olej, grilovacie korenie, cesnak, med, sójovú máčku, šťavu z citróna, rozmarín. Nedávam soľ, pretože je obsiahnutá v grilovacom korení. A samozrejme kuracie krídelká.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hlbšej misy si nasypem celé grilovacie korenie. Pridám toľko oleja, aby vznikla redšia kaša. Potom pridávam postupne po troške pivo (asi tak pol fľaše), 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 PL medu, trošku sójovej omáčky (pozor neprežeňte to lebo je slaná !), pár kvapiek šťavy z citróna, a nadrobno nasekaný rozmarín. Asi tak 2ks - 10cm vetvičky. Ja to strihám nožničkami priamo do misy. Namočíme do marinády kuracie krídla a necháme v chlade odležať 24 hod. Sem - tam premiešame. Pred grilovaním treba maso vyložiť na tanier so servítkou a ďalšou servítkou ho treba trošku osušiť. Inak by marináda stekala do pahreby a dymilo by vám to.