ZELENINOVÉ FAŠÍRKY (brokolicové a karfiolové)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
brokolice a karfiolu (spolu cca 350g) * staršie žemle 2 * cca 0,5dl mlieka * ovsené vločky 2-3 PL * vajcia 3 * cibuľa * cesnak * soľ, čierne korenie a strúhanka na obalenie
POSTUP PŘÍPRAVY
...
|
Brokolicu/karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. |
|
Do misky nakrájame žemle/rožky, pridáme ovsené vločky, zalejeme teplým mliekom a necháme rozmočiť. |
|
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. |
|
Uvarenú a scedenú brokolicu nakrájame na malé kúsky ... |
|
... pridáme cibuľu, cesnak, zmes zo žemlí, vajcia, ochutíme a rozmiešame. |
|
S uvareným karfiolom urobíme to isté. |
|
Pridáme tiež všetky prísady. |
|
Máme pripravenú brokolicovú a karfiolovú zmes ... |
|
... z ktorej tvarujeme oválne fašírky. Obalíme v strúhanke a vyprážame na oleji. |
|
Podávame rôzne, podľa chuti a príležitosti ... Večera: ako príloha pečivo, hlávkový šalát, prípadne aj horčica. |
|
Obed: ako príloha zemiaky (varené, hranolky,zemiakové pyré ...) a zeleninový šalát. |