Pečené buchty s náhradným sladidlom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na veľký plech :o)
1kg múky špeciál
3 žĺtka
1/2 litra mlieka
1 kocka kvasníc + 1 čajová lyžička kr. cukru
1/2 čerstvého masla
štipka soli
6 polievkových lyžíc náhradného sladidla SWEET od firmy IMBER (príp. ak nechcete robiť DIA buchty 6 PL kryštálového cukru)
plnka (tvaroh, DIA džem..)
POSTUP PŘÍPRAVY
Do misy dáme múku, náhradné sladidlo SWEET, žĺtka, štipku soli.
Z mlieka, kvasníc, 1 čl cukru urobíme kvások.
Maslo roztopíme.
Kvások + maslo pridáme k ostatným prísadám, vymiesime cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme plnkou, vytvarujeme buchtičky, uložíme na plech a ešte necháme podkysnúť cca 40 min. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť 170°C Upečené potrieme ešte masielkom.
Zvyšné bielka môžeme dať uvariť do osolenej vody. Pridáme maslo, tavený syr a máme pomazánku ;o)
Samozrejme pri konzumácii nezabúdame pripočítať k rozpisu SJ.
Dobrú chuť.