Zapekané bravčové rezne-naše obľúbené.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčové stehno,vajíčka,horčica,hovädzí bujón,strúhanka,polievk.korenie(magi),soľ,mleté č.korenie,cibuľa,diétna saláma,slanina
POSTUP PŘÍPRAVY
je v obrázkovom postupe
 |
Mäso si narežeme na plátky |
 |
Na doske si ho osolíme,okoreníme a naklepeme |
 |
Každý plátok mäsa natrieme horčicou z oboch strán a obalíme v strúhanke |
 |
Zo strúhanky mäso putuje do rozšľahaných vajíčok,ja som dala 5 lebo som mala aj viac kúskov mäsa |
 |
Takže mäso je namazané horčicou,obalené v strúhanke a vajíčku a teraz poopekať každé na panvici na oleji alebo masti-čo máte |
 |
A tu je už mäsko poopekané a naukladané vedľa seba na plechu a poliate výpekom v ktorom sa mäso pieklo na panvici |
 |
Na každý plátok mäsa položíme diétnu salámu,keď je kúsok väčší aj dva.ja som tentokrát miešala lebo som mala ešte holandskú so syrom a doložila som aj liptovskou-vlastnoručne nakrájanou,preto sú také pekné kúsky |
 |
A znova na každý plátok koliesko cibule ale tak primerane kúsku mäsa |
 |
A zase na každý plátok kúsok slaninky |
 |
Kocku hovädzieho bujónu zalejem vriacou vodou tak od oka aby sa rozpustil a polejem ním mäso |
 |
A ešte pokvapkám polievkovým korením |
 |
A tu už je mäsko nachystané do rúry,zakryté alobalom.Pečie sa celú dobu zakryté asi 1 hod.pri 180-200°C. |
 |
Ja robím ako prílohu vždy opekané zemiaky.Veľmi sa k tomu hodia,ale samozrejme každý podľa ľubovôle.Prajem Dobrú chuť. |