šľahačková torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 3vajcia, 4PL kryšt.cukru, 3PL kakaa, 3PL polohr. múky, 2lyžičky prášku do peč.
Plnka: 40g masla, 40g hlad.múky, 2dl mlieka, 120g masla, 150g prášk.cukru, 3PL kakaa
čokol.šľahačka: 200g bielej čokol.,4dl smotany na šľahanie, 2stužovače šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom.pridáme múku, kypriaci prášok, kakao a spolu premiešame. cesto dáme do tortovej formy a upečieme.po upečení ho pokvapkáme ovoc.šťavou-napr. sirupom (ja vždy zabudnem).potrieme plnkou a vyšľahanými čokol. šľahačkami.posypeme strúhanou čokoládou.

Plnka: na masle (na tom menšom množstve) opražíme múku a zalejeme ju mliekom (ako zásmažku). za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s prášk.cukrom.Pridáme kakao, vychladnutú kašu a premiešame.

šľahačka: kúsky bielej čokolády rozpustíme v smotanách na šľah. nad parou. Premiešame, po vychladnutí dáme na 2hod. do chladničky.potom vyšľaháme spolu so stužovačmi do tuha...

je veľmi sýta a oblížete si všetky prsty!!!!