Ľahká, nepečená višňová (alebo iná) torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept mám z českého MMB (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44769) a musím sa oň s vami podeliť, pretože je to jednoducho úžasne úžasný recept! Je pomerne rýchly, jednoduchý a ovocie sa v ňom dá podľa ľubovôle obmieňať. A čo je podstatné, je ľahúčky, čiže aj keď si dáte väčší kus, ktorý spracete behom chvíľky, nemáte pocit ťažkosti a prejedenia. Na leto priam vynikajúci! Včera sme ho rozkrájali a už je polovica preč!

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som si recept malinko obmenila, ale ak chcete môžete sa držať pôvodného.
Budeme potrebovať: - asi 1 väčšie balenie detských okrúhlych piškót - 500 g vykôstkovaných višní (dá sa nahradiť akýmkoľkvek kompótovým alebo čerstvým ovocím) -2 dl vody alebo šťavy z kompótu - 120 g práškového cukru - 1 vanilkový puding rozmiešaný v 1dl vody (tiež sa dá podľa vôľe obmeniť, ak robíte jahodovú tortičku, skúste jahodový a pod) - 1 smotanu na šľahanie - 200 g kyslej smotany - 80 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 3 želatinové plátky -

Postup: Vykôstkované višne, šťavu z kompótu a cukor rozvaríme. Pridáme pudingový prášok vymiešaný vo vode a varíme až do zhustnutia, kým nám nevznikne tuhá masa. Necháme vychladnúť.
- Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. V 4PL vody necháme 10 min. nabobtnať 3 želatinové plátky, potom ich dáme do hrnca a rozpustíme, nesmieme však variť. Do rozpustenej želatíny pridáme 2PL smotanového krému, zamiešame a potom spojíme so zvyškom smotanového krému.
- Na dno tortovej formy dáme piškóty, ktoré môžeme trochu pokvapkať zvyškom kompótovej šťavy, na piškóty dáme trochu smotanového krému, opäť piškóty, nalejeme vychladnutú višňovú náplň a doplníme zvyškom smotanového krému. Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle piškótami, posypať čokoládou alebo kto ako má rád. Pri tejto torte je dôležité ju nechať dobre stuhnúť minimálne 1 deň, čím dlhšie, tým lepšie. Vrelo odporúčam, chuťovo je jednoducho GENIÁLNA!

Ešte raz :)
Na reze, mne sa nepodaril taký pekný ako má pani z českého MMB, ale na chuti to vôbec neubralo :) Určite ju ešte pár krát vyskúšam, najbližšie asi s jahodovou náplňou :)