Halušky s lečom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

HALUŠKY S LEČOM - vynikajúce. recept som našla na najrecepty.sk už dávnejšie a konečne som ho vyskúšala. je to výborné! určite super zmena pre chuťové poháriky. že halušky nemusia byť len s bryndzou :) NA HALUŠKY: cca 3/4 kg zemiakov, 300 g múky = 150g hladkej + 150 g hrubej, 1 vajce, soľ, voda podľa potreby LEČOVO - ZEMIAKOVÁ ZMES: 15 dkg údenej slaninky / nemusí byť/, 1 cibuľa, 1 malý pohár sterilizovaného leča, soľ, voda na podliatie, 4 - 5 varených zemiakov. Na posypanie : strúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky najemno nastrúhame /príp. zmixujeme/, pridáme múku, vajce a podľa konzistencie vodu.Halušky varíme v slanej vode.

Dáme si uvariť 4 -5 zemiakov.
- Medzitým na panvici speníme údenú slaninku a cibuľu. Pridáme malý pohár sterilizovaného leča, trošku podlejeme vodou a dusíme.
- Keď sú zemiaky mäkké, popučíme ich a pridáme aj s trochou vody ku leču - ešte chvíľu dusíme.

Scedené halušky zmiešame s lečovo - zemiakovou zmesou, podľa chuti dosolíme a na tanieri posypeme strúhaným syrom.

Na oleji si speníme cibuľku, pridáme slaninu, popražíme a pridáme lečo. dusíme. Potom pridáme zemiakovú kašu, dobre premiešame a chvíľku varíme.
Klasickým spôsobom uvaríme halušky.
Do halušiek pridáme lečovo-zemiakovú zmes, môžeme posypať strúhaným syrom a podávame.