Slaný kapustový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g kyslej kapusty, 1 vajce, ½ hrnčeka (125 ml) mlieka, ½ hrnčeka oleja, soľ, 1 balíček prášku do pečiva, polohrubá múka (podľa potreby, pomaly primiešavať), 1 lyžica masla, 6 strúčikov cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu si nadrobno nakrájame, pridáme vajce, mlieko, olej, prášok do pečiva a toľko múky aby vzniklo mäkké cesto. Plech vymastíme, cesto rovnomerne rozdelíme na plech, vrch potrieme olejom a koláč dáme do vyhriatej rúry upiecť na 180°C. Nepamätám sa presne koľko to trvalo :(, robil som to ešte v januári, ale cca 40 min., je potrebné kontrolovať cesto.
Roztopené maslo a cesnak zmiešame a hotový koláč potrieme touto zmesou.
Dobrú chuť.

recept pochádza z kuchárskej knihy: Recepty zo života 3