Lasagne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Lasagne, slahackova smotana, hriby, niva, tvrdy syr,syr v crievku, maslo, kuracie masko, grilovacie korenie, sol,
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravime si potrebne ingradiencie
 |
tak toto vsetko budeme potrebovat
... a este hrnceky, varesku, jensku misu (alebo mensi plech), ruru a mozno nejake drobnosti :-)) |
 |
Kuracie masko si pokrajame na ozaj male kusocky a orestujeme ho na oleji. (mozeme pridat aj cibulku kto chce). Pokial pusti masko malo stavicky podlejeme ho vodou alebo vyvarom.
... a dusime |
 |
Ked je masko skoro hotove pridame grilovacie korenie, hriby a premiesame. Pripravene syrceky - taveny syr v crievku a syr niva pridame k masku a nechame pekne rozpustit. Ked su syry rozpustene pridame smotanu premiesame a cele nechame za staleho miesania poriadne prehriat . |
 |
Opatrne miesame kym nam nevznikne krasne vonajuca zmes. |
 |
Medzitym, ako sa masko dusilo som si uvarila lasagne podla navodu. Pouzila som cca. 9 lasagni, ale to zavisi od velkosti lasagni.
Prvu vrstvu uvarenych lasagni (3ks) som naukladala do masielkom vymastenej jenskej misky. Na prvu vrstvu lasagni som dala platky tvrdeho syra. |
 |
Na prvu vrstvu lasagni so syrom som navrstvila 1/2 maskovej hmoty.
Na nu som dala druhu vrstvu lasagni a na nu syr a zasa vrstva maskovej hmoty a zasa lasagne. |
 |
Jensku misku dame do rury piect pri teplote 180 C na takych 30 minut. Po 30 minutach ked to uz vsade krasne vonia na vrch dame nastruhany syr a uz iba zapecieme, kym sa syr nerozpusti. |
 |
Takto to vypada ked je dielo hotove. Uz iba vybrat a nechat chvilocku vychladnut.
DOBRU CHUT |