Čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

17 dkg masla, 1 pohár (25 dkg) kryštálového cukru, 3 vajíčka, 3 poháre hladkej múky, 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 0,5 pohára kakaa, 1,25 pohára mlieka Zdobenie: 20 dkg čokolády na varenie, 10 dkg masla, čistú bublikovú fóliu (taká do čoho sa balí sklo – ja to zbožňujem vypukávať :))

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Po jednom pridáme vajíčka, vymiešame. Zmiešame si múku, prášok do pečiva a kakao. Postupne pridávame zmes múky a mlieka k vajíčkovej zmesi.
Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, kraje vymastíme a vlejeme do nej cesto. V predhriatej rúre pečieme na 190°C cca 55 minút, ale kontrolujeme, aby sa nám nespálila. Po upečení 10 minút necháme vo forme potom vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Zdobenie si spravíme nasledovne: Nad parou si roztopíme čokoládu na varenie a vymiešame s maslom. Do tortovej formy na spodok pripevníme fóliu s vypuklou časťou nahor a na ňu nalejeme čokoládu, rovnomerne roztrieme a vložíme do chladničky. Keď čokoláda stuhla, vyberieme ju z formy a opatrne stiahneme fóliu. Aby ozdoba dobre držala vrch torty som potrela jahodovým lekvárom (môže byť aj iný).
Dobrú chuť.

recept pochádza zo stránky: http://mennyeimanna.blogspot.com/2008/11/csokolds-stemny.html