Mrazená oriešková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 žĺtky,120g krupicového cukru,4 bielky,100g hladkej múky,40 g maizeny,150g opražených lieskových orieškov 3/8 smotany na šlahanie,150g cukru,50g nugátu ,32olúpaných lieskových orieškov,maslo na vymastenie torty

POSTUP PŘÍPRAVY

vymastíme dno tortovej formy.Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Žĺtky so 60 g cukru vymiešame do penista. Bielky so 60g cukru vyšlaháme na tuhý sneh a spojíme so žĺtkami.Pridáme múku preosiatu s maizenou a 60g mletých lieskovcov-ja som dávala obyčajné orechy-.Piškótové cesto pečieme 25 až 30 minút na strednej priečke.Tortový korpus po 24 hodinách rozrežeme,jeden plát korpusu vložíme do tortovej formy,ktorej bočné steny sme vyložili alobalom.1/4 šlahačky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Nugát roztopíme vo vodnom kúpeli,necháme vychladnúť a ešte kým je tekutý,pridáme 50g mletých lieskových orieškov. Ja som dala opečené mandle.Zmiešame s ušlahanou smotanou. Orieškovú šľahačku natrieme na plát korpusu v tortovej forme,prikryjeme druhým plátom korpusu a necháme v mrazničke 5 až 10 hodín mraziť.-------------Ja som asi zle šlahala ale zdalo sa mi že je tam šľahačky málo tak som zarobila ešte bielu s 2 vanilkovými cukrami ,šťavou s polovice citróna.Na orieškovú šľahačku som nastrúhala čokoládu -nugátovú- a natrela citrónovú šľahačku,navrch korpus.
1/8l smotany vyšľaháme na tuhý sneh a natrieme na vrch a boky torty,potom posypeme orechami-u mňa mandle-a dozdobíme vrch.15 minút pred podávaním vyberieme z mrazáka.