DOMACA BRYNDZA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ovči syr,soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Vybehnite niekam na salaš,kupte poriadny kus syra( my sme mali 5 kg),syr treba zabalit do vlhkej slanej gazy alebo utierky a na niečo zavesit aby z neho mohla odtekat štava.Kazdy den gazu namačame do slanej vody aby syr nezoschol.Takto ho nechame pri izbovej teplote asi 3-4 dni vykysnut.Ked je uz spravne dierkavy,tak ho pomelieme na masovom mlynčeku alebo v robote najemno,posolime podla chuti,premiešame,pobalime a dame zamrazit.Teraz je syr najlepši a bryndza z neho sa neda porovnat s kupenou,aspon celej našej rodine chuti viac ako z obchodu a ešte vyjde aj lacnejšie...

Takto asi ma vyzerat vyzrety syr...
Nakrajany...
Pomlety...