Tisovské prsia

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kuracie prsia – vyjdú z toho 4 rezne keď sme šikovní ,( bravčové stehno alebo karé - podľa výberu 4 ks), 4 plátkové alebo 10 dkg strúhaný údený syr, 4 plátky šunka alebo 8 plátkov salámy, ¼ biela kapusta – malá hlávka,1 väčšia mrkva, 1 malá cibuľa, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL horčica, 2 vajcia, 6 PL hrubá múka, 2 poháre strúhanky, olej na vyprážanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrúhať si najemno kapustu – ¼ malej hlávky alebo podľa množstva rezňov, postrúhať do toho jednu mrkvu a nakrájať jednu malú cibuľku, trochu posoliť, štipku korenia a rasce. Premiešať a pustiť sa do rezňov, naklepať, osoliť, posypať korením, potrieť horčicou a cesnakom, na plátok mäsa dať plátok šunky alebo salámy, nato plátok syra alebo postrúhaný syr, aký vám je lepšie a na to navrstviť pripravenú kapustu. Rezeň preložiť a upevniť špáradlami, obaliť v hrubej múke, vajíčku a strúhanke a pomaly vyprážať. Prílohu už nechám na vás ...

Veľmi dobre sa vypráža v jánskej mise s pridaním 2 -3 špáradiel.

Je to ozaj veľmi dobré..... jedla som to v jednej tisovskej reštaurácii a tak so sa snažila vykúzliť si to doma a dala som tomu názov podľa miesta, kde som to jedla. Fotku nemám, pretože som to robila v časoch, kedy som nemala ani páru o MMB, ale keď to niektorá z vás skúsi, tak tam pridajte foto.