
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom.
Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly.
Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min)
![]() |
kolieska baklažánov uložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme olivovým olejom, posypeme mčk (a vegetou) |
![]() |
naukladáme cesnakové plátky, paradajky a mozzarellu |
![]() |
posypeme nakrájanou bazalkou |
![]() |
pečieme cca 30 - 40 min (160°C) |