
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
260 ml vlažnej vody, 20 g oleja, 10 g soli, 500 g polohrubej výberovej múky, 17,5 g čerstvého droždia (dá sa nahradiť 1,5 čL sušeného droždia), 5 g cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Do pekárne dáme všetky prísady v uvedenom poradí a zvolíme program: Cesto
Vykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať. Potom rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka. Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť.
Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou (alebo čímkoľvek chceme - sezam, ľan, rasca, vločky) Upečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min.
Ospravedlňujem sa za fotku :( Mala som na foťáku nastavený sépiový efekt :-o, no zbadala som to neskoro. Takže fotky sú také aké sú, rožky som už dávno nepiekla.
![]() |
cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať. |
![]() |
rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka |
![]() |
Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou, rascou, čímkoľvek... |
![]() |
Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť. |
![]() |
Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min. Keď som piekla druhýkrát, tak sa mi veľmi nepodarili :( |
![]() |
Ten druhýkrát som skúšala som aj žemličky - formovanie je fuška. |