*♥*Domáce rožky*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260 ml vlažnej vody, 20 g oleja, 10 g soli, 500 g polohrubej výberovej múky, 17,5 g čerstvého droždia (dá sa nahradiť 1,5 čL sušeného droždia), 5 g cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekárne dáme všetky prísady v uvedenom poradí a zvolíme program: Cesto
Vykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať. Potom rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka. Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť.
Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou (alebo čímkoľvek chceme - sezam, ľan, rasca, vločky) Upečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min.

Ospravedlňujem sa za fotku :( Mala som na foťáku nastavený sépiový efekt :-o, no zbadala som to neskoro. Takže fotky sú také aké sú, rožky som už dávno nepiekla.

cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať.
rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka
Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou, rascou, čímkoľvek...
Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť.
Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min. Keď som piekla druhýkrát, tak sa mi veľmi nepodarili :(
Ten druhýkrát som skúšala som aj žemličky - formovanie je fuška.