*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 dg pečene (môže byť bravčová, ale ja to robím z kuracej), 4 vajcia, 2 dl šľahačky, 2dl oleja (ale lepšia je dať kačaciu či husaciu masť - tým práve získame tú chuť kačacej pečienky), 1/2 čL soli, 1čL vegety, 1/2 čL mletého čierneho korenia (nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Z pečene odstránime blanky a všeliaké tie nechutné čudá belavej farby. Roztopíme si masť, aby sme si mohli odmerať 2 dl (alebo dajte aj "baj očko", keď bude menej, bude diétnejšia). Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200°C. Rozmixovanú hmotu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry, teplotu nastavíme na 150°C a pečieme 40 minút, ku koncu pečenia skúsime špajdľou a môžeme už vypnúť rúru a dopiecť len tak... ešte pár minút. Po vybratí necháme vo forme vychladnúť, neskôr vyklopíme a z paštétky stiahneme papier.

Táto paštéta je vynikajúca i keď použijeme olej. Ale ak použijeme husaciu (kačaciu) masť , vtedy je to úplná delikatesa.

Hotová. Ten prasknutý povrch až tak nevadí, lebo pri servírovaní je to vlastne spodok.
Paštétu robievam vo forme srnčieho chrbta. Vždy sa bojím, že hmota pri pečení pretečie cez okraj, lebo sa dosť zdvíha...a tak formu plním iba do 3/4. V rúre to vyzerá krásne, no keď ju vyberiem von, pri chladnutí paštéta klesne (no a ešte môže aj prasknúť :( o tom už bola reč) Ak niekto viete, v čom robím chybu, pls. napíšte mi to. Vďaka.
túto som piekla včera (22.6.) úplne inak... pomaly a dlhšie... takže pri 150°C cca 45 minút. A nepraskla, ani neklesla. Takže odteraz len takto :-)
takže sme mali skvelé raňajky... a asi dáme i na večeru :-))