Medové rezy "Marlenka"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 100g masla, 2 PL medu, 250g cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1ČL octu, 2 vajcia, 700g hladkej múky Na plnku: 500ml mlieka, 1 zlatý klas, cukor, maslo (hera, palmarin ...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto na "Marlenku" je jemnejšie a nadýchanejšie ako klasické cesto na "Medové rezy".
Zmiešame sódu bikarbónu s octom a necháme vyšumieť. Pridáme maslo, med, cukor, rozšľahané vajcia a dáme variť do hrnca. Varíme na miernom ohni, až kým sa nezačne tvoriť pena a hnednúť. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a pridáme múku. Vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí a z každej upečieme plát cesta. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu (alebo na papieri) pri 190 stupňoch cca 4-5 minút. Pláty zlepíme krémom (varíme klasicky: mlieko zmiešame s cukrom, pridáme rozmiešaný zlatý klas v troške mlieka a uvaríme kašu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom) potrieme krémom aj vrch a posypeme mletými orechmi a polejeme čokoládou.