Mušle (a iné morské príšerky) na zelenine



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g vylúpaných mušlí, za hrsť kreviet –možu aj nemusia byť, prípadne možme použiť morský koktail, ktorý bežne dostať kúpiť v obchodoch, 2 mrkvy, pór, ja som dala aj mungo klíčky-avšak originál recept je bez nich, olej, sójová omáčka, soľ na dochutenie, kečup, solamyl, vývar, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Mušle a iné príšerky prepláchneme poriadne pod tečúcou vodou, na oleji orestujeme mrkvu, ktorú sme očistili a nakrájali na prúžky, pridáme „dary mora“ a pretlačený cesnak a ešte chvíľku restujeme, pridáme cca 2 pol.lyžice kečupu, trochu sójovej omáčky, zalejeme vývarom alebo čistou vodou a necháme dusiť chvíľočku, aby bola mrkva mäkká. Samotné mušle vôbec nepotrebujú dlhú tepelnú úpravu.Pred koncom pridáme klíčky, a pór nakrájaný na kocky-nemal by zmäknúť, ale pekne chrumkať pod zubami. Dochutíme soľou, príp. sójovou omáčkou podľa chuti a zahustíme solamylom. Podávame s pečivom alebo ryžou.Je to naozaj veľmi chutný, zdravý a navyše rýchly recept na obed.