Dusena mrkva na paprike

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mrkva podla poctu stravnikov * cibula * olej * mlete cier.korenie * mleta paprika * solamyl alebo hladka muka na zahustenie * sol * cesnak (nemusi byt) * petrzlenova vnat (nemusi byt)
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som robila kedysi daaaavno daaavno, je zo Zivota a chuti to dokonca aj moje sestre,ktora je ako sa hovori skor "masovy" typ - cau Zuzi ;o)
 |
Mrkvu si nakrajame na asi 0,5 cm kolieska (pol - stvrt kolieska, podla hrubky mrkvy) |
 |
Na oleji si spenime cibulu, chvilu poprazime a pridame kolieska mrkvy. |
 |
Mrkvu chvilu prazime na oleji (ani Dr.B by sa nehneval, nakolko vsetci dobre vieme,ze mrkva pusta vitaminy v kontakte s tukom ;o)
Potom pridame cervenu papriku a cierne korenie. Chvilocku osmahneme (pozor na papriku,aby nezhorela-nezhorkla) |
 |
Zalejeme vodou a osolime. Tu mozeme pridat aj cesnak (v povodnom recepte myslim nebol,ale podla mna sa mrkva a cesnak pekne kamaratia) Prikryte dusime, kym mrkva nie je (podla chuti) makka alebo polomakka. |
 |
Nakoniec zahustime solamylom alebo hladkou mukou. Chvilu povarime, podla potreby este dochutime a finito :o) |
 |
Ako prilohu sme mali zemiaky, ale moze byt aj ina, len neviem aka,kedze som s nicim inym zatial neskusala ;o) |
 |
Men-friendly variant,alebo aspon trosku maska - do podusenej mrkvy som primiesala parky,aby drahemu nebolo smutno,ze tak casto varim bez masa ;o) |