Slaná torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 sendvičové chleby (2 tmavé a 1 svetlý), rôzne pomazánky (ja som použila 2 kelímky nátierky s pažítkou, 3 klasik), 1 majolenka, 2 črievka syra, 30dg šunkovej salámy, 20dg suchej salámy (vysočina), 40dg tvrdého syra, 5 vajec uvarených natvrdo, 5 strúčkov cesnaku, rôzne druhy zeleniny, sušená petržlenová vňať, kečup
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme si vhodnú tácku, ktorú obalíme do potravinárskej fólie. Na spodok naukladáme prvú vrstvu sendvičového chleba. Mne vyšlo 4×2 ks.
 |
Pripravíme si vhodnú tácku, ktorú obalíme do potravinárskej fólie. Na spodok naukladáme prvú vrstvu sendvičového chleba. Mne vyšlo 4×2 ks. |
 |
Sendviče natrieme napr. pažítkovou nátierkou. Dobre priliepame aj spoje, aby nám torta držala pokope. |
 |
Na nátierku poukladáme vrstvu šunky. |
 |
Šunku zakryjeme ďalšou vrstvou tmavého sendviča, predtým ale spodnú časť, ktorá sa dotýka šunky, natrieme pažítkovou nátierkou, aby vrstvy dobre spolu držali. Na tmavý sendvič zvrchu nanesieme napr. syr v črievku. |
 |
Na syrovú nátierku poukladáme kolieska suchej salámy. Salámou nešetrite. |
 |
Znovu prekryte, tentoraz bielym sendvičovým chlebom a nezabudnite ho znovu natrieť zo spodu zvyšným syrom v črievku. Pripravte si syrovú pomazánku (2 kelímky natur pomazánky, 5 strúčkov cesnaku, 20dg tvrdého nastrúhaného syra). Rozotrite časť z nej na svetlý sendvič. Na nátierku poukladajte vajíčka pokrájané na kolieska. |
 |
Vajíčka znovu zakryte svetlým sendvičom a znovu ho zo spodu natrite zvyškom syrovej nátierky. Na vrchnú stranu naneste ďalšiu nátierku, napr. natur a pokvapkajte kečupom a posypte petržlenovou vňaťou. Na nátierku naukladajte znovu šunku alebo čokoľvek iné a zakryte poslednou vrstvou tmavého sendviča. |
 |
Máte už hotovú celú tortu, už ju musíte len dozdobiť. Ak máte zvyšky rôznych nátierok, tak ich zmiešajte dokopy, ja som tak pridala ešte 1 majolenku a celou som potrela vrch aj boky torty. Zvyšný tvrdý syr nastrúhajte a oblepte ním boky a vrch torty. |
 |
Teraz už stačí len tortu ozdobiť. Ja som spodnú časť obložila čínskou kapustou a vrch som ozdobila suchou salámou, reďkovkami, kokteilovými paradajkami, paprikou a uhorkou. |
 |
Tortu je dobré dať na pár hodín do chladu. A môžete podávať. |