Papuče

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 8 žĺtkov, 1 tuhé maslo /musí byť pravé 250 g /, 30 dkgl hladkej múky speciál
PLNKA: 8 bielkov, 30 dgk práškového cukru, 30 dkg mletých orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto spracujeme a robíme guľky veľkosti orecha. Poukladáme ich vedľa seba do mikroténového vrecka /najlepšie aj s nejakým podnosom/ a vložíme do chladničky. / od večera do rána/.
Z 8 bielkov a 30 dkg práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 30 dkg orechov a zľahka premiešame.Guľky postupne vyberáme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na ovál.
Do stredu dáme s polievkovou lyžicou plnku, cesto preložíme, kraje postláčame palcom a by sme získali
pekný tvar ešte dokrojíme pohárom.Poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rožšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre nie veľmi rýchlo.
Po upečení obalíme v zmesy práškového a vanilkového cukru.
Je to síce trošku pracné ale u nás sa jedia ešte teplé pretože sú tak dobré, že sa to nedá vydržať.