
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
encián - podľa chuti / lístkové cesto / vajíčko / náplň podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
tento zapečnený syr sme nestihli odfotiť, ale kukátka nášho hava asi hovoria za všetko. Je to rýchla a hlavne jednoduchá mňamka, ktorá sa da pripraviť na veeeľmi veľa spôsobov.
Lístkové cesto si rozvalkáme, položíme na neho prekrojený encián (čistý alebo okorenený-podľa chuti). Moze sa dat polka enciánu prípadne prekrojený a medzitým náplň alebo aj celý encián. Spravíme si šatôčku, aby nič nevykúkalo, potrieme so žĺtkom a soľou, do pol hodinky je hotové jedlo.
Naša posledná "náplň": encík so zeleným korením plus pesto, plus trochu údeného syru a cibulky.
Oblúbená náplň: prekrojený encík s brusnicovou omáčkou plus citrón.
Dá sa použiť aj iný syr, prípadne doplniť o masko - šunku medzi encíky a pod. :-)
![]() |
a mne nedate?? |