"Originál" dobošová torta bez karamelovej polevy s úžasným krémom :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 10 dkg cukru,2 vanilkové cukry,6 žĺtkov,citrónová kôra,13 dkg polohrubej múky,6 bielkov Krém: 1/4 l šľahačky,3 žĺtky,2 dkg múky,15 dkg masla,10 dkg práškového cukru,2 vanilkové cukry,1 čokoláda na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla na jednej internetovej stránke ako originál rezept na "Dobostortu". Bola naozaj vynikajúca!
Z bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh, všľaháme doň postupne žĺtky, po lyžiciach cukor (aj vanilkový), trocha citrónovej kôry a ľahko vmiešame múku. Z pripraveného cesta upečieme na papieri pomastenom maslom a vysypanom múkou 6 rovnakých tenkých kruhov.Ja som si vždy na papier dala ten okruhly rám tortovej formy.Upečené kruhy opatrne zbavíme papiera a dáme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Dobre rozšľaháme smotanu so žĺtkami a múkou a vložíme aj s nádobou do vriacej vody. Usilovne šľaháme až do zhustnutia. NEVZDÁVAME TO!Šľahačka zredne takmer na vodu,ale potom zázrakom naozaj zhustne.Zmes dáme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknutú čokoládu a vychladnutý krém. Plnkou naplníme 5 kruhov.Krém je božský-ľahučký a veľmi chutný!
Na originál by mala ísť karamelová poleva :
Šiesty kruh položíme na plech pomastený maslom 18Dkg cukru nasypeme na železnú panvicu, urobíme hnedý karamel a polejeme ním pripravený kruh. Mokrým nožom, rýchlo, kým poleva nestvrdne, rozdelíme kruh na 16 rovnakých dielikov, a tie položíme na vrch vychladnutej torty. Môžeme ešte ozdobiť šľahačkou.

Ja som zvolila verziu milsiu srdcu môjho oslávenca :-) - šiesty kruh som rozdrobila,zafarbila na zeleno,vytiahla z chladničky zvyšky marcipánu, v Dráčiku kúpila autíčka a radosť bola obrovskáááá :-))

...pláty...
...už krásne spenená šľahačka...
...už takmer hotová...
...prierez...