
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 1/2 kg polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 1 čL trocha soli, 3 žĺtka, 1 dl oleja, 1/4 l mlieka, 6 dg rozpusteného masla, 1 čerstvé droždie plnka: 300 g pomletého maku, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1,5 dl mlieka, hrozienka, trocha mletej škorice
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri príprave cesta a plnení postupujeme rovnako ako v prípade http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13335, ale použijeme makovú plnku.
Zomelieme mak, premiešame ho s práškovým a vanilkovým cukrom a vsypeme do rajnice s teplým mliekom. Môžeme pridať aj ždibec mletej škorice a hrozienka. Plnku varíme, miešame až do zhustnutia a potom necháme vychladnúť.
Štvorce naplneného cesta spájame protiľahlými rohmi a v strede ich silno stlačíme. Pomastíme olejom alebo vajcom rozšľahaným s mliekom (potom sú tmavšie).
Pečieme v rúre pri 200°C asi 20 minút.
![]() |
Štvorce naplneného cesta spájame protiľahlými rohmi a v strede ich silno stlačíme. Pomastíme olejom alebo vajcom rozšľahaným s mliekom (potom sú tmavšie). |
![]() |
Pečieme v rúre pri 200°C asi 20 minút. |