JOGURTOVÁ ŠARLOTA s lesným ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótová roláda: 4 vajcia, 130g práškového cukru, 1 PL horúcej vody, 1 balíček vanilkového cukru, 125g polohrubej múky, 60g roztopeného masla (alebo Hery), štipka prášku do pečiva, štipka soli. *** Jogurtová náplň: 800g ovocného jogurtu príchuť lesné ovocie (2 veľké tégliky), 6 PL práškového cukru, malý čučoriedkový kompót, malý malinový kompót, 20g potravinárskej želatíny (jemne mletej – Dr.Oetker), potravinárske farbivo ružové.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri nižšie.

Inšpirácia od Marcely Krištofíkovej (EmKa) ID 633. Ďakujem za skvelý nápad :-))

- Najprv si upečieme roládu. Žĺtky vyšľaháme s prášk. cukrom, vanilk. cukrom a 1 PL horúcej vody do peny. Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a roztopené a vychladnuté maslo. Vymiešame. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh (sneh sa lepšie vyšľahá, ak bielka trochu osolíme a vložíme na chvíľu do chladničky). Sneh opatrne vmiešame do cesta a vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Upečieme a ešte horúce zvinieme. Polovychladnutú piškótu potrieme džemom, znova zvinieme a pokrájame. Roládkami vyložíme misu pokrytú potravinárskou fóliou.
- Jogurt vylejeme do misy, pridáme želatínu, cukor a za stáleho miešania mierne zohrievame až do úplného rozpustenia želatíny. Pridáme odkvapkané ovocie, podľa potreby pár kvapiek potravinárskej farby (podľa farby jogurtu) a premiešame.
- Jogurtovú náplň vlejeme do misy na roládky a dáme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť. (Ja som sa trochu ešte pohrala s potravinárskym farbivom...:-)), že je to pekné...? Ale potom som samozrejme ešte premiešala...)
- Po stuhnutí odrežeme po bokoch prečnievajúce roládky, vyklopíme na tanier a môžeme krájať.