kysnutý závin so škvarkovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g poloh. múky, 60 g masla, 3 dl. mlieka, 1 vajce, 1 čl soli, kocka droždia, štipka cukru
Plnka: 380 g škvariek 1 mladá cukina, 2-3 zelené cibuľky, 3 vajcia,1/2 vrecúška sušeného majoránu, soľ, mleté biele korenie a 2PL kyslej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobíme si cesto ktoré dáme vykysnúť /nejdem to rozpisovať každý postup iste ovláda/ keď máme cesto vykysnuté rozdelíme si ho na 3 bochníky, ktoré natrieme plnkou a zvinieme. Potrieme roztopeným maslom a pečieme do zlatohneda sú skvelé. Ešte horúce ešte raz potrieme roztopeným maslom.

spravíme si klasické kysnuté cesto z uvedených ingrediencií , ktoré si rozdelíme na 3 bochníky
kým nám cesto kysne my si urobíme plnku a to následovne: Pomelieme škvarky najlepšie ak zamestnáme manžela. Potom si nastrúhame cukinu z ktorej vytlačíme prebytočnú vodu zmiešame
pridáme 2-3 mladé zelené cibuľky kto má ako rád
potom zamiešame 3 vajíčka najradšej domáce krásne žlté
ešte kyslá smotana tak asi 2 pl lyžice
bochníčky si vyvaľkáme a natrieme plnkou, zvinieme poukladáme na plech a potierame teda ja všetky záviny nasladko i naslano potieram roztopeným maslom cesto je krehkejšie a ešte ho potrieme maslom aj keď ich vyberieme horúce z rúry.
takto vyzerajú pred potieraním masielkom a potom šup do rúry upiesť do zlatohneda
dobrú chúť sú fakt super