bábovka s vaječným likérom ( opitá bábovka )



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g hl. múky, 150g polohr. múky, 1/2 pr.do pečiva, 4 vajcia, 250g masla, 250g prášk. cukru, 1/2 balíčka van. cukru, kôra z citróna 150ml vaječ. likéru, 100g horkej čokolády (posekanej) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * poleva: 1 bielok, 40g prášk. cukru (ja som musela dať viac- oveľa), 1 KL vaječ. likéru, 1 KL citr. šťavy, posypeme čoko stružlinkami

POSTUP PŘÍPRAVY

- mäkké maslo vymiešame so 150 g prášk. cukrom dopenista,
- pridáme vanilk. cukor, štipku soli a postupne primiešame žĺtka,
- pridáme múku, prášok do peč., potom vaječ. likér, kôru z citróna a posekanú čoko
- z bielkov a zvyš. pr. cukru vyšľaháme sneh a opatrne ho primiešame do cesta

hmotou naplníme formu na bábovku ( vymastenú a vysyp. múkou ), pečieme (45-50 min. pri cca 175°C)
upečenú bábovku necháme asi 10 min. vychladnúť
potom ju vyklopíme a ozdobíme polevou
poleva- bielok, citr. šťavu, prášk. cukor a vaječ. likér zmiešame a ozdobíme bábovku, môžme ešte posypať čoko hoblinkami
dobrú chuť ;o)