Bravčové pečené na cibuli a šampiňónoch



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca 1 kg bravčovej krkovičky (pliecka, stehna) 3 väčšie cibule, 4-5 strúčikov cesnaku, korenie na pečené mäso (alebo grilovacie korenie), 250 g čerstvých šampiňónov, 2 dl piva, ½ l vody, strúhanka, plnotučná horčica, mletá rasca, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, trošku okoreníme, potrieme korením na pečené mäso z jednej, aj druhej strany (kľudne použite aj grilovacie korenie), rezeň posypeme strúhankou a tú vklepeme prstami - z oboch strán, taktiež z oboch strán potrieme horčicou
opražíme na tuku z každej strany, tak trošku viac do červenkasta
Uložíme do pekáča, alebo zapekacej misy – zo všetkého polovicu – najprv na kolieska nakrájanú cibuľu, tenké plátky cesnaku a tenšie plátky šampiňónov,
na to poukladáme opečené rezne, aj s výpekom
a znova dáme zvyšok cibule, cesnaku, šampiňónov, posypeme mletou /alebo drvenou/ rascou,
zboku podlejeme 2 dl piva (ak ho bude viac, vôbec nevadí, ja som dala to, čo zvýšilo) – miesto piva môžete dať kľudne aj víno, alkohol sa aj tak odparí
a ešte podlejeme vodou. Nedávajte jej veľa, dolejete si ju aj počas pečenia. Zakryjeme alobalom a udusíme v rúre na 200 ° C takú hodinku, potom stačí ešte nejakých 10 min. odokryť a trošku zapiecť.
Hotovo...
Výborne sa k tomu hodí zemiakové pyré, alebo knedľa. Dobrú chuť!