Bravčové pečené na cibuli a šampiňónoch

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cca 1 kg bravčovej krkovičky (pliecka, stehna) 3 väčšie cibule, 4-5 strúčikov cesnaku, korenie na pečené mäso (alebo grilovacie korenie), 250 g čerstvých šampiňónov, 2 dl piva, ½ l vody, strúhanka, plnotučná horčica, mletá rasca, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, trošku okoreníme, potrieme korením na pečené mäso z jednej, aj druhej strany (kľudne použite aj grilovacie korenie), rezeň posypeme strúhankou a tú vklepeme prstami -
z oboch strán, taktiež z oboch strán potrieme horčicou |
 |
opražíme na tuku z každej strany, tak trošku viac do červenkasta |
 |
Uložíme do pekáča, alebo zapekacej misy – zo všetkého polovicu – najprv na kolieska nakrájanú cibuľu, tenké plátky cesnaku a tenšie plátky šampiňónov, |
 |
na to poukladáme opečené rezne, aj s výpekom |
 |
a znova dáme zvyšok cibule, cesnaku, šampiňónov, posypeme mletou /alebo drvenou/ rascou, |
 |
zboku podlejeme 2 dl piva (ak ho bude viac, vôbec nevadí, ja som dala to, čo zvýšilo) – miesto piva môžete dať kľudne aj víno, alkohol sa aj tak odparí |
 |
a ešte podlejeme vodou. Nedávajte jej veľa, dolejete si ju aj počas pečenia. Zakryjeme alobalom a udusíme v rúre na 200 ° C takú hodinku, potom stačí ešte nejakých 10 min. odokryť a trošku zapiecť. |
 |
Hotovo... |
 |
Výborne sa k tomu hodí zemiakové pyré, alebo knedľa. Dobrú chuť! |