Syrové slimáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g polohrubej múky, soľ, 4 PL kyslej smotany, 100g masla, 80g smotanového syra, petržlenová vňať, 1 vajce, 100g tvrdého syra, 50g lieskových orieškov, sezamové semiačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak už tu tieto slimáčiky sú , tak mi to prepáčte ,najprv som ich chcela dať len pre inšpirásiu, lebo sú fakt vynikajúce, ale v rýchlosti v akej som ich piekla som počas prípravy, zabudla pridať raz oriešky a potom som podľa iných slimáčikov dala do stredu olivu a tak mi vzniklo z jedného cesta niekoľko druhov báječných chuťoviek.

Do misy dáme múku so soľou, pridáme smotanu, postrúhané maslo, smotanový syr, posekanú petržlenovú vňať a vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na pol cm a potrieme vajcom rozšľahaným so soľou. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a posekanými a nasucho opraženými orieškami, pevne zvinieme, zabalíme do alobalu a dáme spoň na dve hodiny do chladu. potom nakrájame na kolieska asi 1cm hrubé, položíme na plech vyložený papierom na pečenie , posypeme sezamom a upečieme doružova. Ja so ich robila rovno z dvoch dávok a do jednej dávky som zabudla dať tie popražené oriešky, tak som jednu polovicu koliesok len posypala sezamom a do druhej polovice som do stredu dala polovicu olivy. Tú druhú dávku som už urobila presne podľa receptu.