Krémová kuracia polievočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kuracie prsia, sol, korenie cele cierne, kusok palmarinu, 1kopcova PL hladkej muky, 100g korenovej zeleniny, muskatovy kvet, 1 slahackova smotana, 1 zltok, petrzlenova vnat

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe

prsia zalejeme vriacou vodou, osolime, pridame niekolko zrniek cierneho korenia a dame varit asi na 25 minut
mrkvu, petrzlen a zeler si ocistime
asi 40g palmarinu si nechame roztopit v hrnci a pridame muku
spravime si zaprazku
zriedime vyvarom z kuracich prs- vyvaru dame asi 1.5 litra, privedieme do varu a varime asi 10 minut.
potom pridame najemno postruhanu zeleninu, a varime asi 20 minut, dochutime solou, vegetou a muskatovym kvetom
pridame pokrajane kuracie prsia
ak treba, dolejeme trocha vody tak, aby mala polievka spravnu hustotu
uplne nakoniec pridame smotanu rozmiesanu so zltkom, privedieme do varu a odstavime
a servirujeme....ja som obkydala tanier, a vsimla som si to az teraz....to nevadi, hlavne ze nam chutila...