ŽABKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 bielka, 200 g cukru, 100 g mletých orechov, 100 g sekaných orechov, 1 lyžica kakaa, kvapka octu\r\nPlnka : 3 vajcia, 180 g cukru, 100 g čokolády, 250 g masla\r\nčokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme kvapku octu a zľahka vmiešame orechy s kakaom.\r\nLyžičkou kladieme na plech vystlaný papierom malé kôpky. Pečieme asi pri 150°C. \r\nKrém : nad parou šľaháme vajíčka s cukrom a čokoládou do hustého krému, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. " Žabky " ozdobne nastriekame krémom, dáme stuhnúť do chladničky a máčame do čokolády.

Snehovoorechovú hmotu kladieme po lyžičkách na plech s papierom
upečené " žabky " pri pečení trochu narastú
upečené " žabky " bolo ich asi okolo 80 ks
nastriekané krémom dáme stuhnúť do chladničky, aby sa lepšie máčali do čokolády. Ja som dávala do mraziaka.
namáčame v čokoláde a uložíme do chladničky. Najlepšie sú o deň-dva, ak vydržia...