ŽABKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 bielka, 200 g cukru, 100 g mletých orechov, 100 g sekaných orechov, 1 lyžica kakaa, kvapka octu\r\nPlnka : 3 vajcia, 180 g cukru, 100 g čokolády, 250 g masla\r\nčokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme kvapku octu a zľahka vmiešame orechy s kakaom.\r\nLyžičkou kladieme na plech vystlaný papierom malé kôpky. Pečieme asi pri 150°C. \r\nKrém : nad parou šľaháme vajíčka s cukrom a čokoládou do hustého krému, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. " Žabky " ozdobne nastriekame krémom, dáme stuhnúť do chladničky a máčame do čokolády.
 |
Snehovoorechovú hmotu kladieme po lyžičkách na plech s papierom |
 |
upečené " žabky "
pri pečení trochu narastú |
 |
upečené " žabky "
bolo ich asi okolo 80 ks |
 |
nastriekané krémom dáme stuhnúť do chladničky, aby sa lepšie máčali do čokolády.
Ja som dávala do mraziaka. |
 |
namáčame v čokoláde a uložíme do chladničky.
Najlepšie sú o deň-dva, ak vydržia... |